Kezdő meditációs tanfolyam hétfőn este fél 6-kor

Nyolc alkalmas meditációs tanfolyam kezdőknek

A Vipassana, azt jelenti, hogy a dolgokat úgy látni, ahogyan azok valójában vannak. Tehát a meditáció során valóság látására törekszünk azért, mert hétköznapi tudatszinten egyáltalán nem látjuk a valóságot. A vipassana meditáció a tudat szennyeződéseinek teljes megsemmisítését és az ebből fakadó teljes megszabadulás legmagasabb boldogságát célozza. A meditáció következtében az intellektuális képességek kitágulnak és a tudás ereje megnövekszik oly módon, hogy megjelenik a dolgok valódi természete. A koncentráció fejlesztése a tanulási képességeket is megsokszorozza, és az átélt élmények nagyobb fokú tudatosítása válik lehetővé.

A meditációs gyakorlatok előtt betekintést nyerhetsz abba, hogy mi is a meditáció, miért is érdemes meditálni? Elmélyedünk a Dharmában, és megismerkedünk a meditációs gyakorlatokkal kapcsolatos tanításokkal is. A meditációs technikákat mindennapi otthoni gyakorlásra is meg fogjuk tanulni.

A meditációkat tartja: DhammaSun – Buddhista Vipassana Társaság

Díja: 25 000 Ft, nappalis diákoknak és nyugdíjasoknak 23 000 Ft, 5000 Ft előleggel tudsz jelentkezni. A bérletet az első órán kell megvenni az óra előtt. Ha fennmaradnak helyek, akkor a 2. alkalommal még lehet csatlakozni.

Jelentkezni az oldal alján a jelentkezési űrlap kitöltésével tudsz.

Ha nem Budapesten laksz és nem tudod megoldani, hogy személyesen fizikailag is elgyere, akkor sem kell lemondanod a meditációról, otthonodból is be tudsz csatlakozni a tanfolyamra számítógéped segítségével. Az online részvételről részletes ismertetőt itt találsz, illetve jelentkezni is itt tudsz.

Az online részvétel díja 20 000 Ft.

Az egyes alkalmak témái a következők:

Bevezetés a meditációba: Mi a vipassana meditáció? Miért meditáljunk? (Beavatás a valóságba, az életbe, a halálba). Útmutatás a meditációhoz (ülő meditáció, címkézés, visszatérés az elkalandozásból). Vezetett vipassana meditáció.

 

e8d3b540bfcf1d65de098758211cbe90

Mi a meditáció értelme, miért meditáljunk? (Beavatás a valóságba, az életbe, a halálba.) A buddhizmus rövid áttekintése, párhuzamok más tradíciókban. Vezetett vipassana meditáció.

Megismerkedünk a tudat természetével, hogy megértsük, hogyan teremtjük illúzióinkat. Megértjük a Négy Nemes Igazságot és a függő keletkezés láncolatát, és megismerkedünk a módszerrel, amivel megszakítjuk ezt a láncolatot. A végén közösen meditálunk.

 

af789d233d7dddcd1abe9e276f217d4c

 

Betekintést nyerünk szellemi valóságunkba, és közösen gyakoroljuk a vipassana meditációt.

e16c7dc367059a8cde35b1c189accc22

Betekintést nyerünk a Megtisztulás Útja című buddhista szent iratba, melynek segítségével megismerkedünk a belső utak térképével. Közös meditáció.

f0ef2fbed669cf5764cbe3caef0a4ae0

Folytatjuk a belső utak megismerését a Megtisztulás Útja című buddhista szent irat alapján, és közösen meditálunk.

38fc0ad7ca52848b5c2949267844ad87

 

A pozitív tudati tényezők segítségével ébresztjük magunkat. A tudat szennyeződései,  a kilészák fajtái. Együtt gyakoroljuk a vipassana meditációt.

 meditáló ember

A tudat szennyeződései: a kilészák és azok fajtái. Mára tíz serege.

e5e83a06e42d28c7ec99027bbf96adcb

 A meditációk előtt érdemes néhány perccel korábban ideérned, és akkor még jut idő arra, hogy kávét, teát tölts magadnak, amit a dhamma alatt nyugodtan megihatsz. Ha tudsz, laza, nem szoros öltözékben gyere, amiben gond nélkül tudsz ülni a meditációs párnán. Ha ez nem megoldható, mert pl. kosztümben, vagy öltönyben kell dolgoznod, akkor hozzál magaddal váltóruhát. Itt át tudsz öltözni, a váltóruhádat pedig akár itt is hagyhatod.

Helyszín: Budapest, VII. ker. Dob utca 107. fszt. 4. (kapucsengő 4) Térképen itt találod!

Ha szeretnél jelentkezni, töltsd ki az űrlapot!

Vezetékneved:
Keresztneved:
E-mail címed:
Telefonszámod:
Számlázási címed:
Ország Irányítószám
Város Utca, házszám

Ha kérdésed van, azt a dhammasun kukac vipassanameditacio.hu e-mail címre küldd el!

;