Meditálj velünk közösségben otthonodból!

Online meditációs tanfolyam

A Vipassana, azt jelenti, hogy a dolgokat úgy látni, ahogyan azok valójában vannak. Tehát a meditáció során a valóság látására törekszünk azért, mert hétköznapi tudatszinten egyáltalán nem látjuk a valóságot. A vipassana meditáció a tudat szennyeződéseinek teljes megsemmisítését és az ebből fakadó teljes megszabadulás legmagasabb boldogságát célozza. A meditáció következtében az intellektuális képességek kitágulnak és a tudás ereje megnövekszik oly módon, hogy megjelenik a dolgok valódi természete. A koncentráció fejlesztése a tanulási képességeket is megsokszorozza, és az átélt élmények nagyobb fokú tudatosítása válik lehetővé.

Ha a fővárostól távol élsz, akkor is van lehetőséged arra, hogy elsajátítsd és gyakorold a vipassana meditációt. A kurzusokba online módon is be tudsz kapcsolódni, így otthonodból is részt tudsz venni a tanfolyamokon, a kérdéseidre pedig a technika segítségével az óra végén választ is kaphatsz.zen terasz

A meditációkat vezető DhammaSun segítségével minden résztvevő rácsatlakozik arra a közös energiamezőre (morfogenetikus mező), aminek a létezését és működését a modern fizika ma már tényként kezeli, ahol megszűnik a fizikai távolság, és ahol mindannyian egyek vagyunk. Így te is megtapasztalhatod a közösen gyakorolt meditáció erejét, annak ellenére, hogy nem vagyunk egy fizikai térben, és megtapasztalod azt, hogy egészen más közösségben meditálni, mint egyedül.

Azoknak a tanulóknak, akik nem személyesen vannak jelen, hanem otthonról vesznek részt a meditációban, mielőtt számítógépükön bejelentkeznek, érdemes gyertyát vagy mécsest gyújtaniuk. Ha van otthon meditálópárna, akkor üljenek arra, ha nincs, megteszi egy egyenes támlájú, lehetőleg karfa nélküli szék is. Könnyű, laza, otthoni ruhában legyenek, más egyébre nincs szükség.

Olyan helységben tartózkodjanak, ahol zavartalanul tudnak meditálni. Az egyes alkalmak másfél órát tartanak. A végén meg lehet osztani egymással a tapasztalatokat, illetve fel lehet tenni kérdéseket is írásban (ezt a többi résztvevő is látja a saját gépén), amelyekre igyekszünk még ott, élőben válaszolni. Ha erre már nem marad idő, akkor  levélben válaszolunk.

Jelentkezni az oldal alján a jelentkezési űrlap kitöltésével tudsz. Jelentkezésed bármelyik, neked alkalmas időpontban lévő tanfolyamra érvényes, mindegyik online is elérhető.

Az online tanfolyamról írták:

Hálás vagyok, hogy elindulhattam ezen az úton. A Facebookon egy ingyenes  Vipassana meditációra jelentkeztem először. Hét leckét kaptam részletes leírással, buzdítással hogyan lazuljak el. Márciusban kezdtem, naponta többször is megcsináltam a lazító gyakorlatokat. Júniusban jelentkeztem egy 8 alkalmas online Vipassana meditációs tanfolyamra. Nekem ez nagy lehetőség volt, mert egy kis faluban , Somogy megyében lakom. Nem tudok  Pesten részt venni ezeken a kurzusokon. Heti egy alkalommal, kedd esténként kaptunk elméleti ismereteket a meditáció eredetéről, történetéről, gyakorlati tudnivalókról, a00001_2_5142ad76-e26f-4682-a18c-4fe79ca5525a_440x330ztán jöttek az egyre hosszabb meditációk. A legutóbbi már 50 perces volt. Eljutottam  egy mély állapotba, nyugodt szerető érzéssel telve, amit nehéz szavakkal kifejezni.Naponta kétszer  egy órát gyakorlok. Sokszor tapasztaltam, hogy egy fehér fény birodalmába jutottam, ahol nyugalom vett körül. Egyik alkalommal egy órát meditáltam, mindenféle élmény nélkül. Egy gondolat futott át az agyamon. Hol vagy fehér fény? Mintha átkapcsoltam volna egy másik adóra, megjelent a fény, a szeretet, a béke. Még egy órát ebben az állapotban voltam, semmi gondolat nem zavart meg benne. Aznap nagyon boldog voltam. Rengeteg energiát kapok a meditációkon keresztül. Lassan 70 éves leszek, de fiatalon nem voltam ilyen energikus, életerővel telt. Csak jót mondhatok a Vipassana meditációról. És ez még csak a kezdet. Mi jöhet még? Mindenkit biztatok , induljatok el ezen az úton, és az életetek is megváltozik. Köszönöm még egyszer, hogy ehhez a tanításhoz hozzájutottam, ezt a csodát megélhettem.

Kurják  Lajosné , Gamás

 

Nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy a tanításnak, gyakorlásnak  ebben az online ecsk-20100830182605-ahiwlmsltxstjpmkvformájában részt vehettem. Nekem nagyon tetszett mivel nem kellett 200 kilométereket utaznom. Annak ellenére, hogy közben részt vettem egy 1 és egy 3 napos elvonuláson, amit nagyon élveztem.

Még mindig gondot okoz a metta meditációnál, a megfelelő személy megtalálása. Azt még könnyebben találtam aki támogat, de aki ártott, olyat nagyon nehezen  találtam. 20 évre vissza kellett nyúlni. Azt a sérelmet persze ennyi idő után az ember el is felejti. A másik gondom, hogy mit is kell kívánni nekik. Az a nyolc kívánság. Amennyiben kinyitom a szemem és olvasom az ugye nem jó? Pedig lehet, hogy az lesz, amíg nem rögzülnek bennem.

A másik gondom az ülő pozíció kiválasztása. Én korábban térdeltem és a sarkamon ültem. Az elvonulások alkalmával mindig ebben voltam. A 3. nap vége felé kétszer meg is mozdultam.  Az utolsó nap viszont kipróbáltam, amiben a résztvevők többsége volt. Vagyis ők is térdeltek ugyan, de a gát alá két darab meditációs párnát raktak. Hát ez már majd nem luxus. Talán túlságosan kényelmes is. Ebben könnyen belealszik az ember – és az már legjobb esetben is csak relaxáció – én meg ugye nem azért ültem le.

Még egyszer köszönöm a lehetőséget.

Mettával (szeretettel), Sándor

 

Én nagyon jó ötletnek tartom ezt a kurzust, az én számomra csak így volt elérhető egy ilyen lehetőség. Örülök neki, hogy habozás nélkül jelentkeztem. (Nem is volt időm gondolkodni, az utolsó pillanatban olvastam az e-mail-t.) Óriási kíváncsiság volt bennem és így a vége(?) felé kellemes érzés tölt el.

MeditationékhggtFurcsa volt számomra ez a fajta kommunikáció, de ez nem vette kedvemet. Néhány alkalom után erős késztetést éreztem arra, hogy e-mail-ben megírjam az akkor aktuális érzéseimet, tapasztalataimat. (Tudtam, hogy a keddi alkalmakkor ez túl hosszú lenne, viszont feltartani sem akartam a menetrendet.) Apró kis visszajelzés esetleg akár a keddi alkalmakkor néhány szóban válaszolva talán a többiek számára is segítség lett volna. Esetleg egy ilyen több hetes kurzusnál -akár a felénél egy konkrét időpontban -,ha adnál lehetőséget a bővebben kifejtett kérdésekre, megtapasztalások leírására (e-mail-ben) azzal a lehetőséggel én biztosan élnék. Gondolom, ha elég “bátor” vagyok és megkereslek, biztosan válaszolsz, de úgy vélem, hogy sokszor egymás kérdéseit-problémáit hallva is tanulhatunk.

Nagyon vártam mindig a következő elméleti részt is, fontos volt számomra.

Meglepő módon az első néhány hétben szívesebben gyakoroltam egyedül, így könnyebb is volt a számomra az ellazulás. Volt viszont egy nagyon problémás hét, amikor szinte csak nehézségeim voltak a gyakorlással, még a testi ellazulás is nehezen ment, nem hogy a koncentrálás, az azt követő keddi napon – a közös gyakorláskor- teljes áttörés történt, újra minden könnyedebben ment, már kellemes, felemelő volt a napi gyakorlás, valahogy “hazataláltam”. Nagyon örülök, hogy rátaláltam a Vipassana meditációra. A hosszabb gyakorlások után van, hogy nagyon tiszta érzés fog el. Nem öröm mámor, azt egyszer gyakorlás közben megtapasztaltam és ki is zökkentett a sikerélmény. Teljesen el voltam telve magammal, hogy sikerült valami egyhegyűséget hosszabban átélnem. Viszonylag hosszan fürdőztem ebben az érzésben mire kapcsoltam, hogy ez az elme reakciója. Nagyon nehezen tudtam magamban az önteltséget elcsendesíteni és újra a semleges állapotot átélni. (Kicsit nehéz is az átélteket szavakban kifejezni.) Sokszor alkalmazom a megfigyelési technikát, akár részleteiben is, buszon ülve vagy sorban állás közben figyelem a légzésemet, egyszerűen próbálok csak egy dologra figyelni.

Én hálásan köszönöm, hogy indítottad ezt a tanfolyamot és a továbbiakban is érdekel, ha lesz ilyen kurzusod.

Renáta

A nyolc alkalmas online meditációs tanfolyam ára 20 000 Ft.

Ha szeretnél jelentkezni, töltsd ki az űrlapot!

Vezetékneved:
Keresztneved:
E-mail címed:
Telefonszámod:
Számlázási címed:
Ország Irányítószám
Város Utca, házszám

Ha kérdésed van, azt a dhammasun kukac vipassanameditacio.hu e-mail címre küldd el!

;