Kezdő meditációs tanfolyam hétfő délelőtt 9 órakor

Nyolc alkalmas meditációs tanfolyam kezdőknek

A foglalkozásokat, melyek 9 órakor kezdődnek és fél 11-ig tartanak, húsz perces tanítással kezdjük. Válaszokat keresünk arra a kérdésre, hogy miért is meditáljunk, mi a meditáció értelme és célja? Betekintést nyerünk a buddhizmusba és különböző hasznos, praktikus tanácsokat hallhatunk a meditáció gyakorlatával kapcsolatban. Ezután 20-40 percet gyakoroljuk a vipassana meditációt. Megtapasztaljuk a meditáció jótékony hatásait, a stresszoldást, a tudatosság növekedését, a lelki békét.  A végén pedig megosztjuk a tapasztalatainkat egymással. A vipassana mellett alkalmunk lesz gyakorolni metta (szerető kedvesség) és tonglen meditációt is.

Ha nem Budapesten laksz és nem tudod megoldani, hogy személyesen fizikailag is elgyere, akkor sem kell lemondanod a meditációról, otthonodból is be tudsz csatlakozni a tanfolyamra számítógéped segítségével. Az online részvételről részletes ismertetőt itt találsz, illetve jelentkezni is itt tudsz.

Az online részvétel díja 20 000 Ft.

Az egyes alkalmak témái a következőek:

 

Bevezetés a vipassana meditációba

Miért érdemes meditálni, mi a vipassana meditáció? Útmutatás a vipassana meditáció gyakorlásához (ülő meditáció, címkézés, visszatérés az elkalandozásból). Vezetett vipassana meditáció.

Mi a meditáció értelme, miért meditáljunk? (Beavatás a valóságba, az életbe, a halálba.) A buddhizmus rövid áttekintése, párhuzamok más tradíciókban. Vezetett vipassana meditáció.

Megismerkedünk a tudat természetével, hogy megértsük, hogyan teremtjük illúzióinkat. Megértjük a Négy Nemes Igazságot és a függő keletkezés láncolatát, és megismerkedünk a módszerrel, amivel megszakítjuk ezt a láncolatot. A végén közösen meditálunk.

Betekintést nyerünk szellemi valóságunkba, és közösen gyakoroljuk a vipassana meditációt.

Betekintést nyerünk a Megtisztulás Útja című buddhista szent iratba, melynek segítségével betekintést nyerünk a belső utak leírásába. Közös meditáció.

Folytatjuk a belső utak megismerését a Megtisztulás Útja című buddhista szent irat alapján, és közösen meditálunk.

Megismerkedünk a pozitív tudati tényezők fejlesztésével, amelyek támogatják a meditációnkat. Közös gyakorlás.

A pozitív tudati tényezők segítségével ébresztjük magunkat. A tudat szennyeződései,  a kilészák fajtái. Együtt gyakoroljuk a vipassana meditációt.

A meditációk előtt érdemes néhány perccel előbb ideérned, és akkor még jut idő arra, hogy kávét, teát tölts magadnak, amit a dhamma alatt nyugodtan megihatsz. Ha tudsz, laza, nem szoros öltözékben gyere, amiben gond nélkül tudsz ülni a meditációs párnán. Ha ez nem megoldható, mert pl. kosztümben, vagy öltönyben kell dolgoznod, akkor hozzál magaddal váltóruhát. Itt át tudsz öltözni, a váltóruhádat pedig akár itt is hagyhatod.

Helyszín: Budapest, VII. ker. Dob utca 107. fszt. 4. (kapucsengő 4) Térképen itt találod!

Jelentkezni az űrlap kitöltésével tudsz:

Vezetékneved:
Keresztneved:
E-mail címed:
Telefonszámod:
Számlázási címed:
Ország Irányítószám
Város Utca, házszám

Ha kérdésed van, azt a dhammasun kukac vipassanameditacio.hu e-mail címre küldd el!

;